فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال نهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1391)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال نهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یاسر بشیر بنائم صفحه 11
    فرهنگ سازمانی همیشه به مثابه بستری برای توسعه و پیشرفت هر سازمانی قلمداد شده است. فرهنگ سازمانی در این مقاله عامل توسعه و شکوفایی تفکر راهبردی معرفی شده است. نوع این تحقیق مروری است و از بعد هدف نیز، به علت معرفی راه کار برای رهبران و مدیران، کاربردی است؛ از حیث روش می توان گفت تحقیقی توصیفی است. در این تحقیق به بررسی نتایج و ادبیات پژوهش های صورت گرفته در حوزه علوم سازمانی و راهبرد پرداختیم و سعی کردیم، با تلخیص نتایج آن ها در یک جا، فرهنگ سازمانی و تفکر راهبردی را به صورت ساده و روان توصیف کرده و نقش فرهنگ سازمانی را در توسعه تفکر راهبردی بیشتر نمایان سازیم. با توجه مطالب بیان شده و نتایج به دست آمده از بررسی نظریات متفکران حوزه راهبرد و سازمان، چنین استنباط می شود که نبود تفکر راهبردی کاستی اساسی سازمان ها شناخته شده است. برای از بین بردن این وضعیت، پیشنهاد می شود که سازمان ها به فرهنگ سازمانی بیشتر توجه کنند؛ زیرا فرهنگ در بهبود و توسعه تفکر راهبردی افراد سازمان، مخصوصا مدیران و رهبران، بسیار موثر است؛ با توجه به این مطلب، سازمان ها برای دست یابی به این نوع طرز تفکر باید توجه بیشتری به بهبود فرهنگ جاری سازمان کنند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تفکر راهبردی، سازمان
  • جعفر محمودی، ناصر پوررضا، امیر تربتی * صفحه 29

    امروزه یکی از مشکلات اساسی سازمان ها، در ایجاد نظام های ارزیابی عملکرد، شناسایی شاخص های کلیدی مناسب است. در بین الگوهای ارزیابی و عملکرد، در سال های اخیر، کارت امتیازی متوازن از اقبال بیشتری برخوردار بوده است؛ اما در عمل بسیاری از پروژه های ارزیابی متوازن با شکست مواجه می شود. از مهم ترین دلایل شکست در استقرار نظام ارزیابی متوازن ضعف در انتخاب شاخص های کلیدی مناسب است. انتخاب شاخص های کلیدی عملکرد نیاز به درک عمیق از فرایندهای کسب وکار سازمان و بهره بردن از نگرشی سیستمی دارد. شبیه سازی به وسیله پویایی های سیستم، به مثابه یکی از کاربردهای تفکر سیستمی، می تواند در شناسایی و انتخاب صحیح شاخص های کلیدی عملکرد بسیار مفید باشد. در این مقاله، با معرفی الگویی مفهومی، چگونگی بهره گیری از توانایی های پویایی شناسی سیستم ها در انتخاب شاخص های کلیدی عملکرد تشریح شده است. بدین منظور، با توجه به مطالب استخراج شده از ادبیات موضوع، روش شناسی چندمرحله ای برای انتخاب شاخص های کلیدی عملکرد با تکیه بر الگو سازی به وسیله پویایی شناسی سیستم ها، که از لحاظ مفهومی دارای نوآوری بود، طراحی شد. سپس، برای اطمینان از اعتبار الگوی طراحی شده، در اختیار خبرگان قرار داده شد و، پس از بازنگری و اصلاح، تایید شد.

    کلیدواژگان: شاخص های کلیدی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، پویایی های سیستم، نقشه راهبرد
  • حسن مومنی صفحه 49
    سازمانی مثل نیروی انتظامی، که برقراری نظم و امنیت را در جامعه بر عهده دارد، برای ایفای نقش مهم و حساس خود نیاز به همکاری و اعتماد گروه های مختلف جامعه، به ویژه دانشجویان، دارد؛ زیرا میزان نزدیکی دانشجویان با پلیس می تواند منجر به اعتمادسازی بیشتر برای موفقیت سازمانی پلیس شود. سازمان پلیس بدون اعتماد گروه ها به آن، از جمله قشر دانشجویان که نقش مهم تری در تحولات جامعه می تواند ایفا کند، کارایی خود را از دست خواهد داد؛ زیرا، بدون وجود اعتماد، سازمان پلیس موفق به دست یابی به اهداف خود نخواهد شد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی دانشجویان و میزان اعتماد به پلیس صورت گرفته است. جامعه آماری دانشجویان شهرستان دهلران است و از پرسشنامه محقق ساخته متناسب با فرضیات و نوع تحقیق استفاده شده است. برای آزمودن فرضیات، از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که بین مشارکت مدنی دانشجویان و میزان اعتماد به پلیس ارتباط معناداری وجود دارد. به عبارتی دیگر، هر چه سرمایه اجتماعی دانشجویان بیشتر باشد، میزان اعتماد دانشجویان به پلیس بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، مشارکت، دانشجویان، پلیس
  • علی محمد احمدوند، محمدعلی ارسنجانی، محمود ارشادی صفحه 67
    امروزه استانداردهای ملی شایستگی مدیریت پروژه در جوامع پیشرفته دنیا مقبولیت زیادی پیدا کرده است. تدوین الگویی برای ارزیابی شایستگی مدیریت پروژه بر اساس ارزش های اعتقادی و اصول حرفه ای، به منظور انتخاب، ارزیابی و ارتقای نیروی انسانی پروژه، در تعالی و رشد حرفه ای این حوزه تخصصی در سازمان های پروژه محور بسیار موثر خواهد بود. با وجود اینکه از استانداردهای عرضه شده در سطح بین المللی عمومی در هر فرهنگ و بستر اجتماعی می توان استفاده کرد، باید، به فراخور شرایط جوامع، فرهنگ ها و نوع سازمان ها، تعدیل شوند. با توجه به وجود سازمان های نظامی پروژه محور در کشور و الزامات خاص نیروی انسانی مورد نیاز آن ها از منظر سازمان های نظامی، که سازمان هایی ارزش محور هستند، لزوم تدوین چارچوب ارزیابی شایستگی های مدیریت پروژه در سازمان های نظامی پروژه محور احساس می شود. برای جمع آوری اطلاعات این تحقیق توصیفی- پیمایشی، در مرحله گردآوری مبانی نظری از مطالعات کتابخانه ای و در مرحله تعیین معیارهای شایستگی از ابزار پرسش نامه و مصاحبه بهره گرفتیم. انتخاب خبرگان نیز با روش هدفمند و از بین خبرگان مدیریت پروژه سازمان های پژوهش شده صورت گرفت. یافته های این تحقیق شایستگی های مدیریت پروژه سازمان های نظامی پروژه محور را در ابعاد رفتاری، دانشی و عملکردی و با در نظر گرفتن الزامات ارزشی در قالب چارچوبی منسجم عرضه می کند و برای این دسته از سازمان ها کاربردی است. همچنین خطوط راهنمایی برای تدوین الگوی شایستگی مدیریت پروژه در سایر سازمان ها پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت پروژه، استاندارد شایستگی مدیریت پروژه، سازمان های نظامی پروژه محور، ابعاد و معیارهای شایستگی
  • پیمان قنبریان علویجه، محسن احمدوند صفحه 89
    اجرای نظام پنج اس یکی از راه هایی است که سازمان ها برای ارتقای سطح نظم و بهره وری سازمانی خود دنبال می کنند. در سازمان هایی چون نیروی انتظامی می توان مفهوم بهره وری را در میزان رضایت عمومی مشتریان یافت. یکی از کارکردهایی که نظام پنج اس را از دیگر نظام های حاکم در علوم مدیریتی متمایز می سازد نظم است، که رسالت اصلی نیروی انتظامی است. در این مقاله، با تمرکز بر قوانین حاکم مراحل پنج گانه نظام پنج اس و اهداف این مراحل، به ارائه چارچوبی کاربردی برای اجرای این نظام در طرح امنیت اجتماعی به مثابه نمونه آزمایشی به منظور اجرای این نظام در سایر دوایر نیروی انتظامی پرداخته شده است. نتایج اجرای این چارچوب بیان کننده ارتقای سطح بهره وری سازمان است، که خود باعث افزایش رضایت عمومی و همسو شدن و همکاری مردم با طرح امنیت اجتماعی خواهد شد. همچنین از چارچوب عرضه شده می توان در سایر سازمان ها و دوایر نیروی انتظامی، به منظور ارتقای سطح عملکرد و کارآمدی کارکنان برای بهبود سطح بهره وری، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نظم، امنیت اجتماعی، پنج اس، بهره وری، استانداردسازی
  • حسین سیف زاده درآبادی، ادریس بابایی صفحه 115
    سازمان های مختلف، اعم از خدماتی، تولیدی و دولتی یا خصوصی، به منظور دادن خدمات باکیفیت و مورد نیاز مشتری باید به دنبال جلب رضایت مشتریان خود باشند؛ برای نیل به این هدف، ابتدا باید وضعیت جاری سازمان تعیین و میزان رضایت مشتریان از سازمان مشخص شود. با توجه به نکات فوق، اهمیت سنجش میزان رضایت سازمانی پلیسی مانند کلانتری، که در موضوع امنیت شهروندان خدمت می دهد، دوچندان است. در این تحقیق، سعی شده است که با استفاده از توزیع پرسش نامه در کلانتری های منتخب شهر تهران و تحلیل توصیفی نتایج آن الگویی، به منظور سنجش رضایت مراجعان کلانتری ها، معرفی شود. در تحلیل نتایج به دست آمده از پرسش نامه عوامل موثر در افزایش رضایت به پنج دسته تقسیم و اهمیت هر دسته و نیز شاخص های موجود در هر دسته نیز معرفی شده است.
    کلیدواژگان: پلیس، کلانتری، رضایت مشتری، سنجش رضایت مشتری
  • جان ترپ سترا، ویلم ترومل ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 141
    مدیریت زدگی پلیس شاید تلاشی برای برگرداندن مشروعیت پلیس در نظر گرفته شود. در این مقاله می خواهیم نشان دهیم که راهبرد مدیریت زدگی که اکنون در نیروهای پلیس وجود دارد گرفتاری های جدید و پیامدهای ناخواسته به وجود می آورد. در این مقاله به مدیریت زدگی پلیس در هلند توجه می شود. مقاله بر اساس پژوهشی است که از شمار زیادی پلیس و اسناد پلیس در بیست سال گذشته، مصاحبه با افراد مهم و پژوهش های بلندمدت از دیدگاه شهروندان به پلیس به دست آمده است. این تجزیه و تحلیل چهار عنصر مدیریت زدگی، ساخت پلیس به مثابه سازمان کسب وکار، مدیریت عملکرد، مدیریت کیفیت و نگاه به شهروندان به مثابه مشتریان پلیس را بررسی می کند. هر یک از این عناصر، که راهبردهای عرضه پلیس هستند، تجزیه و تحلیل می شود. همان گونه که بیان شد، راهبردهای مدیریتی که سازمان های پلیس استفاده می کنند تلاش هایی برای بازگرداندن مشروعیت خویش است. هیچ گونه نشانه های تجربی روشنی وجود ندارد که مدیریت زدگی اعتماد شهروندان به پلیس را بازگرداند؛ بر عکس، حتی ممکن است به مشروعیت پلیس آسیب بزند. در این تجزیه و تحلیل به یک کشور، یعنی هلند، توجه می شود؛ زیرا سازمان های پلیس در بیشتر کشورها با همان تغییرات مدیریتی مشابه روبه رو هستند. انتظار می رود که بیشتر یافته ها و نتیجه گیری ها در سطح کلی ارتباط داشته باشند. این مقاله به فرضیات مدیریتی معمول پلیس که مشروعیت پلیس ممکن است با افزایش عملکردهای ابزاری پلیس بازگردانده شود نگاهی انتقادی دارد. این مقاله مدیریت زدگی را تلاشی می داند که می خواهد مشروعیت پلیس را بازگرداند و کارهای تصویری و راهبردهای عرضه مدیریتی روش هایی هستند که مشروعیت سازمان های پلیس را مدیریت می کنند.
    کلیدواژگان: پلیس، مدیریت عملکرد، هلند، تغییرات سازمانی، پلیس
|
  • Yaser Bashir Banaem Page 11
    Organizational culture always considered as a bed for development and advancement of any organization. In this article organizational culture is introduced as a factor of development and prosperity of strategic thinking. It is a reviewal research and objectively it is applicatory because provide leaders and managers with solutions and methodologically it is descriptive research. In this article the results and literatures research in the domain of strategic and organizational science were reviewed and it is attempted to collect the summarized results in one place and organizational culture and strategic thinking have been described in a simple and fluent manner and the role of organizational culture in development of strategic thinking made more salient. According to what has been said and the obtained results from the study of organization and strategic domain thinkers indicated that the lack of strategic thinking is the main defect of organizations. It is suggested to remove this defect the organizations should pay attention to organizational culture because culture is very effective in improvement and development of organization personnel strategic thinking and especially leaders and managers. Therefore organizations should pay more attention to improvement of organization current culture to achieve this type of thinking.
    Keywords: Organizational Culture, Strategic Thinking, Organization
  • Jafar Mahmoodi, Naser Por Reza, Amir Torbati Page 29

    Today one of the main problems of organizations in establishment of performance appraisal systems is the identification of appropriate key indicators. Of performance and appraisal models, in recent years balance score cards received much acceptability but in practice many balanced appraisal projects failed. Of the main reasons for failure in establishment of balanced appraisal system is weakness in choosing appropriate key indicators. The selection of key performance indicators requires deep understanding of organization business process and uses of systemic attitude. Simulation by system dynamics as one of systemic thinking applications can be very useful in identification and correct selection of key performance indicators. In this article by introduction of conceptual model it is explained how systems dynamics potentialities are used in key performance indicators selection. Therefore in regard to extracted material from subject literatures, a methodology of multi stages designed to select key performance indicators which relied on systems dynamic modeling which conceptually contain innovation. Then the designed model was given to experts to guarantee the validity of the model and after revision and edition it was approved.

  • Hassan Moameni Page 49
    Organizations such as police that undertakes the establishment of security and order in community for fulfillment of its critical and significant role needs the cooperation and the trust of different groups in community specially students because the closeness of students to police can enhance trust in police organization success. Without trust of different groups including students which have more significant role in community developments the police organization will lose its effectiveness because without trust police organization cannot achieve its objectives. This research is intended to analyze the relation between student's social capital and the extent of trust in police. The sample is selected among Dehloran province and a questionnaire proportionate to hypotheses and research type was created and used by researcher. Pearson correlation coefficients and linear regression were used to test the hypothesis. The results indicated that there is a meaningful relation between the student's civil involvements and the extent of trust in police. In other word the more students social capital the more the extent of students trust in police will be.
    Keywords: Social Capital, Trust, Involvement, Students, Police
  • Ali Mohammad Ahmadvand, Mohammad Ali Arsanjani, Mahmood Ershadi Page 67
    Today the project management competency national standards in the world advanced communities have received much acceptability. Formulation of a model for project management competency appraisal based on professional principles and belief values in order to select, appraise and promote project human resource will be very effective in excellency and professional growth of this specialized domain in project oriented organizations. Although presented standards at general international level in each culture and social context can be used, due to social conditions, cultures and types of organizations should be adjusted. Due to project oriented military organizations in country and the needs of special requirements of human forces from military organization point of view which are value oriented, it is necessary to formulate a project management competency appraisal in project oriented military organizations. Library studies at the stage of theoretical basis were used to collect the information of this metric descriptive research and questionnaire and interview were used at the stage of setting competency criteria. The selection of experts was methodological and selected from among project management experts of researched organizations. The findings of this research introduced the project oriented military organizations project management competency in dimensions of behavior, knowledge and function or with regard to value requirements in an integrated framework and it is applicatory for this type of organizations. Furthermore guidelines for formulation of project management competency model in other organizations were suggested.
    Keywords: Project Management, Project Management Competency Standards, Project Oriented Military Organizations, Competency Criteria, Dimensions
  • Payman Ganbarian Alavijeh, Mohsen Ahmadvand Page 89
    Execution of 5 "S" systems is one of the ways in which organizations follow to promote the level of organization productivity and order. In organizations such as police the concept of productivity can be found at the size of customer general satisfaction. One of the functions that distinguish the "s" system from other dominant systems in management knowledge is order which constitutes the main mission of police. In this article by focusing on rules dominating the five stages of "s" system and the objectives of these stages, an applied framework is introduced to carry out this system in social security plan as an experimental sample to carry out this system in other police departments. The results of this framework indicates that the level of organization productivity is improved which leads to general satisfaction and people siding and cooperation with social security plan. Furthermore the framework can be used in other police departments and agencies to improve personnel performance and efficiency to improve productivity.
    Keywords: Order, Social Security, 5 S, productivity, Standardization
  • Hossain Saif Zadeh Darabadi, Edris Babaei Page 115
    Different organizations including service provider, manufacturer, public or private organizations providing qualified service required by customers should be in search of customer satisfaction. For achieving this objective first the current situation of organization and the extent of client's satisfaction from organization should be determined. According to aforementioned the importance of the measurement of satisfaction from police organization such as police stations which provide security services to citizen will be double. In this research by distributing questionnaires among Tehran selected police stations and descriptive analyzing the results of that model it is attempted to introduce the extent of satisfaction from police stations. In analyzing the obtained results from questionnaires the effective factors in advancement of satisfaction are classified into five categories and the significance of each category and also available indicators of each category introduced.
    Keywords: Police, Police Station, Client Satisfaction, Client Satisfaction Measurement
  • Jan Terpstra, Willem Trommel Page 141
    The managerialization of the police may be seen as an effort to restore the legitimacy of the police. This paper aims to show that the managerialist strategy presently occurring within police forces creates new pitfalls and unintended consequences. The paper concentrates on the managerialization of the police in The Netherlands. It is based on a study of large numbers of police policy documents over the last 20 years, on interviews with key persons and on long term survey data on citizens’ views on the police. This analysis focuses on four elements of managerialization: creating the police as a businesslike organization, performance management, quality management, and the view on citizens as customers of the police. Each of these elements is analyzed as a police presentational strategy. The managerial strategies that police organizations use as endeavors to restore their legitimacy, are described. There are no clear empirical indications that the managerialization of the police restored citizens’ trust in the police. On the contrary, it may even undermine the police legitimacy. The analysis focuses on one country, The Netherlands. Because police organizations in many countries were confronted with similar managerial changes, it is expected that many of the findings and conclusions are more generally relevant. The paper presents a critical view on the common managerial assumption that police legitimacy may be restored by promoting police instrumental performances. This paper views managerialization as an endeavor to restore police legitimacy. It concentrates on managerial presentational strategies and image work as forms of legitimacy management of police organizations.
    Keywords: Police, Performance Management, The Netherlands, Organizational Change